Kezdőlap

Alapítványunk létrehozásában és működtetésében részben a Humancell Őssejtbank tulajdonosainak, vezető tisztségviselőinek és munkatársainak körébe tartozó személyek, részben pedig heamatológiai és őssejt-transzplantációs területen dolgozó szakorvosok vállaltak szerepet. A Humancell Őssejtban pedig arra vállalkozott, hogy az alapítványnak rendszeres pénzbeli támogatást nyújt, amelynek mértéke az adózás előtti eredményének 1,5 (másfél) %-a.

A társadalomi esélyegyenlőség megvalósítása érdekében fontosnak tartjuk, hogy a köldökzsinórvér őssejt-gyűjtésben és orvosi felhasználásban rejlő lehetőségekhez való hozzáférés biztosítottá váljon, a szociális helyzettől és pénzügyi tehervállalás képességétől függetlenül is, a közösség tagjai és a veszélyeztetett családok számára.

Az alapítvány keretei között mindenekelőtt arra vállalkozunk, hogy megoldást keresünk közfinanszírozású köldökzsinórvér őssejtbankok és köldökzsinórvér őssejt gyűjtésre irányuló közfinanszírozású programok hiányában Magyarországon jelentkező problémákra, valamint lehetőségeket teremtsünk az őssejtek további felhasználási lehetőségeinek vizsgálatára irányuló orvos-tudományi kutatásokhoz.

Kérjük segítsen, hogy segíthessünk!

Alapítványunk állami támogatásban nem részesül, így céljaink megvalósítását kizárólag támogatóink által biztosított forrásokból tudjuk finanszírozni. Az alapítvány közhasznú minősítésének köszönhetően a céljaink megvalósítását támogató gazdasági társaságok az adomány összegének 100%-át írhatják le adóalapjukból. A magánszemélyek valamint egyéni vállalkozók pedig adójuk 1%-ának a felajánlásával támogathatják céljaink elérését.

Minden kedves támogatónknak köszönjük a segítséget!